donderdag 25 oktober 2007

Peuter af


Anna deze week voor het laatst naar het consultatieburo. Haar baby- en peutertijd ligt nu achter ons en dat is voor mij soms wel even slikken. Wat wordt ze al zo'n grote meid! Ze deed het heel goed volgens de arts, alles prima. Ze gaf netjes een hand en antwoordde alle vragen die haar gesteld werden. Het prikje was niet eens zo vervelend -- ze was meer geinteresseerd in haar beloofde sticker. Helaas waren dat allemaal Bob de Bouwer stickers, dus eentje een beetje zuchtend uitgezocht -- "Voor PAPA, want dat zijn jongensstickers." -- en weer aangekleed. Helemaal zelf. Daarvoor kreeg ze een kleurplaatje van de weeg-en-meet-mevrouw, en dat viel gelukkig in de smaak. Ze was trouwens 102 cm lang en woog 16,7 kg.


Een dag later kwam Mette weer op bezoek en ze hebben pepernoten gebakken. Brrr wat een koude dag, maar binnen was het heerlijk warm en gezellig. Die twee kunnen samen zo leuk spelen.


Paard met ruiter, 25 oktober 2007. 3jr9mnd.

Elke ochtend als we Mirthe naar school hebben gebracht, fietsen we door naar de AH om boodschappen voor de dag te doen. De laatste tijd mag Anna zelf iets afrekenen (op de band gooien -- niks breekbaar dus -- en dan het geld aan de kassajuffrouw geven, wachten, en de bon in ontvangst nemen.) Die bon bewaart ze zorgvuldig totdat ze thuis is. Dan gaat ze naar boven om "te strijken" en een paar minuten later gaat ze gezellig aan tafel zitten, met gestreken bonnetje, om te tekenen. Ik vind die kleine tekeningetjes zo mooi. Vaak gewoon een poppetje, of bloemetjes, of heel veel AANN AANN AANN AANN. Vandaag heeft ze dit paard met meisje getekend. Paarden zijn haar meest recente tekenkunstje.

2 opmerkingen:

Bedzz zei

Wat kan ze ontzettend goed tekenen en kleuren zeg! Ben er verbaasd over!

Micah heeft nog steeds geen pengreep, vermoed wordt dat dit komt door zijn erb.

Goh ben echt verbaasd over haar talent!

Anoniem zei

Echt mooi getekend!! Knap hoor.
En wat klinkt dat gezellig, jullie dagelijks ochtendritueel. Nog even van genieten! (En dadelijk gewoon verder genieten, maar dan van de tijd en rust voor jezelf)
Groetjes Angelique