donderdag 27 november 2008

Schimmenspel


Dit najaar mocht Mirthe beginnen op een echte knutselclub, opgericht door juf Gitta, bij wie we Mirthes verjaardagfeest hebben gehouden (het workshopje dan.) Ze maken elke maand een andere project -- een herfstkrans, gevlochten van tarwe, in september en een paard poppetje (voor een poppenkast) in october. Novembers project was dit prachtige schimmenspel -- ze hebben werkelijk alles zelf gemaakt -- van de schimmen en het 'theatertje' tot het verhaal. Mirthe had al een mooi verhaal, over een beer die verliefd werd op een vlinder maar het niet durfde te vertellen. Dit heeft ze uitgewerkt tot een heuse schimmenspel. Ik vind het prachtig. En Mirthe straalt helemaal, ze vindt het geweldig om te spelen.




Anna tekent ongestoord door -- het moet af voordat het verhaal afgelopen is, want dan zetten we de schoeen en zingen we en gaan we naar bed. En ze heeft de voorstelling wel tien keer gezien :-)


In de Pauze (ja we hebben zelfs een pauze, met drankjes en hapjes, pepernoten deze keer) mag Anna ook spelen. Ze vindt het zo magisch. Het spelen is leuk maar hoe het eruit ziet, aan de andere kant -- ze kan haast niet spelen want ze wil zo graag kijken. (En als je dat doet, dan vallen de schimmen weg. Hoe kan dat nou?)

In december gaan ze vilten, ik ben zo benieuwd!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Echt leuk!

Gezellig weekend, Angelique

Mirjam zei

Wat onwijs leuk zeg!

Mirjam :o)

jojoco zei

Wat leuk! Het ziet er bij jou altijd zo heerlijk rustgevend en gezellig uit. Zo vol aandacht voor alle leuke dingen. Ben ook benieuwd naar de viltprojecten! Ik heb met een vriendin een keer een viltcursus gedaan en heb toen allerlei pluisjes wol meegenomen met het idee een keertje met de meiden te gaan vilten. Maar dat is er nooit van gekomen. Wie weet doe ik bij jou inspiratie op.