maandag 1 juni 2009

Dagje Even Iets Leuks Doen Voor De Verandering :-)

Gisteren reden we naar het noorden om een poesje uit te zoeken voor Mirthe. Eric had op Marktplaats een mooie lapjespoes gevonden en we mochten even komen kijken. Eenmaal aangekomen bleek het niet het poesje dat Mirthe zocht, ze wilde liever iets meer cypers, zoals Noortje. De mevrouw had gelukkig nog een nestje, iets jonger, en daar heeft Mirthe een leuke kitten gevonden (die in haar linker hand, met een rood vlekje op d'r koppie.)

We waren inmiddels wel helemaal verliefd op het lapjespoesje, dat rustig in de keuken lag bij Mamapoes te drinken. En Annas ogen vulden snel met tranen, omdat zij geen poesje mocht uitkiezen. Dus... ze mocht er wel eentje kiezen, alleen het moest een lapjespoes zijn en wel een meisje. Gelukkig was er maar een dat daaraan voldeed dus na onze week op Terschelling kunnen we deze twee schatjes ophalen!



Mamapoes gaf Anna wel een flinke mep, toen ze het poesje weg wilde halen. Dat was goed voor nog meer tranen. Maar zo leer je het.



Mirthes poes heet Susie en Anna twijfelt nog, tussen Saartje en Linde en Loesje en Pindanootje en Winky en Madelief en... hebben jullie nog ideeen? Ze zijn nog zeer welkom :-)


Aan het einde van de middag reden we langs mijn tante (ze is maar vier jaar ouder dus ik vind het altijd raar om haar tante te noemen) waar ze van de week een hele verrassing kregen: een veulentje, en wel drie a vier weken te vroeg! Gelukkig doet ie het (Floris heet ie) heel erg goed en Mama Baukje glimt met trots.

Mooi he?

4 opmerkingen:

jojoco zei

Wat schattig dat jonge leven. Als ik zo'n pluizebolletje zie, zou ik het ook wel meteen mee willen nemen. Wat heerlijk voor Anna en Mirthe om straks ieder een eigen poesje te hebben!

En dat veulentje, ook zo schattig!

Fijn zo'n leuke dag. Dat verdienen jullie!

Angelique zei

Wat een schatjes!!! (Poesjes en paarden)
Lief dat Anna er ook een mocht kiezen, ook gezellig voor de poesjes ale jullie werken/op school zijn (hopelijk dan, kunnen ze het goed met elkaar vinden).

Nu nog even geduld, alvast een hele fijne tijd op Terschelling gewenst. (wanneer gaan jullie?).

Groetjes Angelique

Noni zei

Aah! Wat schattig...moest gelijk denken aan onze paniekpoes toen ze nog een klein hoopje haar was ^-^
Eerdergenoemd monster van ons is inmiddels 2 jaar oud en heeft zich ontwikkeld tot een destructive sloopmachine...maar ook wel heeeeel lief. Soms. :P

Tine zei

Prachtig al die diertjes...het doet me gelijk aan m'n kindertijd denken...wij hadden ook geregeld kleine katjes... en mijn vader had ook 'friese' paarden waar af en toe een veulen werd geboren. Heerlijk voor kinderen, zo'n diertje om voor te zorgen...