zondag 17 juni 2007

Op schoolreis met Anna, naar Bal-lorig. Het regende enorm die ochtend, en Anna moest opeens nodig plassen toen we Mirthe naar school bracht. Dus alle regenjassen uit, hup hup hup, kom op anders komen we te laat. En dat was ook zo gebeurd. We zouden meerijden met een andere mama en peuter, en de auto's zouden vertrekken om 8.45 -- om 8.47 kwamen we aanfietsen, en ze reden weg voor onze neuzen. Nou ja. Ik heb stilletjes een paar hele verkeerde worden gezegd, en toen zag ik Annas gezicht -- nat van de regen en de tranen stonden al in haar ogen. "Zijn we te laat?" Nee, we zijn niet te laat. We gaan met de bus! Dus de fiets geparkeerd, en op de bus naar Heereveen gewacht. (Die eens in de halfuur komt. Dat is wel even wennen, in vergelijking met Breda.) Anna helemaal blij, want ze mocht -- net als Mirthe -- ook met de bus op schoolreis! We moesten overstappen in Heereveen, dus ook nog koffie gedronken op station, net als we vroeger in Breda deden. En we kwamen aan in Bal-lorig net op tijd om een ijsje te eten met de rest van de peuters -- en toen ging iedereen weer naar huis! Wij lekker niet, we mochten lang blijven, want Mirthe ging naar een vriendinnetje na school en we hoefden haar niet op te halen. We hebben een tosti gegeten en heerlijk gespeeld in het bijna lege speelpaleis. Daarna een zakje drop gekocht voor de terugreis, en we waren op tijd thuis om ook nog eens een klein dutje te doen. Want moe was ze zeker, en Mama ook!





5 opmerkingen:

jojoco zei

Susan, wat ben je vindingrijk! Zo is het misschien al met al nog wel een leukere dag geworden dan wanneer je gewoon op tijd was geweest.

Wel erg raar trouwens dat ze binnen twee minuten al weg waren, zeker met regen, dat kan toch voor vertraging zorgen. Arma Anna, ik zie het helemaal voor me, haar natte gezichtje en tranen in de ogen.

klasina zei

You go mummy !! Heerlijk die 'we laten ons niet het veld uitslaan' mentaliteit, nee hoor, in de bus en hup...schoolreisje, daar heb je geen andere moeder's voor nodig, o zo :)

Anoniem zei

Nou zeg, dat ze zomaar aanrijden?? (hier in het zuiden zijn er altijd wel mensen te laat....)

Gelukkig heb jij er een zelf nog een superdag van gemaakt, goed hoor! En een erg goed voorbeeld voor Anna zo.

Liefs, Angelique

Bedzz zei

Je hebt die moeder toch nog wel even de les gelezen he hahaha!
Maar super dat je toch gegaan bent, ik had exact hetzelfde gedaan hoor.
Wat denken ze wel niet *puh*

Anoniem zei

Sanne, wat balen zeg! Maar wat heb je dat super opgelost! Anna heeft misschien amper gemerkt dat het anders dan anders ging. Super!
femke