vrijdag 8 december 2006



Recept voor Klaasbrokken

600 g melkchocolade (ik gebruikte reepjes van Verkade)
200 g puurchocolade (ook Verkade)
klein zakje pepernoten (ik gebruikte een van 200 g van de Hema)
ongesuikerd spekkies (pakje van 12 roze/gele van Frisia)

een mama/papa, om het fornuiswerk te doen, en om te zorgen dat er niet te veel gesnoept wordt
twee assistentes, om te zorgen dat alles goed schoon wordt :-)

1. Iedereen goed de handen wassen.

2. Laat de assistentes de spekkies in kleine stukjes scheuren. We probeerden eerst te knippen, zoals Francine schreef, maar dat werkte niet zo goed met deze dames dus gebruikten ze gewoon hun handen.

3. Ondertussen kan de mama de chocoladerepen in kleine stukjes breken.

4. Bekleed een grote ovenschaal met bakpapier.

5. Als alles klaar is, smelt je de chocolade au bain marie (in een kom/pan boven heet-maar-net-niet-kokend water, en zorg dat de kom niet in contact komt met het water.)

6. Als de chocolade gesmolten is, zet de vlam uit maar haal de kom niet van de pan met heet water.

7. Doe het zakje pepernoten in de kom gesmolten chocolade en roer voorzichtig om.

8. Doe de stukjes spekkies erbij, en nog een keer goed, maar voorzichtig, roeren.

9. Doe het geheel in de ovenschaal en laat het een uur in de koelkast opstijven.

10. Ondertussen kunnen de assistentes de kom helemaal schoonmaken, met een pollepel (liever niet met de vingers maar ja, soms kijkt mama de andere kant op :-)

11. Breek de massa in kleine brokken met een scherpe mes.

12. Laat het nog een uur of twee in de koelkast opstijven, en klaar zijn je Klaasbrokken.

13. We hebben gesmuld, maar... toch meer dan de helft weggegeven als Sindjeskado, en aan de juffen van Mirthes school. Want dat is echt een hele berg Klaasbrokken, van een recept...Posted by Picasa

1 opmerking:

Anoniem zei

:-)

Yep, het is veel. Maar ach, dat hbe je zo met Sinterklaas he, dat je een hoop kan weggeven :D